Gıdalardaki Gizli Tehlike

2.978 kez görüntülendi

Gıdalardaki Gizli Tehlike

Bilimsel bir araştırma ile GDO’lu ürünler bilimsel olarak insan sağlığı üzerindeki etkisi değerlendirilmiştir..

Korkunç bir gerçek paketlenmiş gıdaların %80 oranında  manipüle maddeler içerir. Genellikle bunlar GDO olarak adlandırılır.GDO çeşitli yöntem ve tekniklerle kalıtımsal değişikliğe uğratılmış  organizmalardır. Genetik mühendisliği bir bitkinin direncini arttırmak, verimi  arttırmak ve olgunlaşma süresini azaltmak için bitkilerde kullanılmaktadır. Fakat bu gıdaların bizim sağlığımız için ne gibi etkileri  olduğu belirtilmemiştir. Daha da kötüsü genetiği değiştirilmiş gıdaları bilmek çok zor çünkü etiketlerinde belirtilmemektedir.  Etiketleme gerektiren mevzuat dev gıda üreticilerinin yardımı ile mağlup olmuştur maalesef.Kanadalı bir genetikçi David Suziki Newsmax “Deneyler yapılmamıştır,şimdi bizler kobay haline geldik” diyerek GDO’ lu ürünler hakkındaki  görüşünü bildirmiştir.

GDO’ lu ürünlerden kaçınmak sağlımız açısından bizler için daha yaralı olacağını belirtmişlerdir. Onların tavsiyesi  taze,organik veya yerel ürünlerden tüketmek ve GDO’lu ürünlerden kaçınmaktır. Geleneksel süt,et ve çiftlik balıkların genelde GDO ‘lu mısır ,yonca, soya ile beslenmekte olduğunu da bilmemiz gerekir.

Jayson Calton Gdo lu ürünler üzerine kitap yazmıştır ve kitabında GDO’lu  ürünlerin potansiyel tehlikeleri özetlenmektedir.Calton’s küçük bir bilgi ile GDO’lu ürünlerden kaçınmak için bizlere yardımcı olacak bir bilgi paylaşmıştır.Ürünlerin  PLU  yani etiketlerin arama numaraları 1,3,4 ile başlar ve dört basamaklı bir sayı ise GDO’lu değil , kimyasallar ve pesti sitler kullanılan konvansiyonel çiftlikte üretilen ürün demektir. Etiket numarası 9 ile başlıyorsa ve beş basamak varsa  o ürünlerin organik kimyasallar ve böcek ilaçları yada GDO  olmadan yetiştirildiği anlamına gelmektedir. Bu gıdaları güvenle satın alabilirsiniz. Fakat 8 ile başlıyor ve beş rakamdan oluşuyorsa GDO’ lu bitkiler var demektir. Genetik modifikasyon yolu ile  doğal olmayan bir şekilde yetiştirilmiştir.Günümüzde GDO’lu ürünlerden kaçınmak güç fakat bazı sebze ve meyvelerin genetiği nadiren değiştirilmiştir bunlar; soğan, ananas, avakado, bezelye, kuşkonmaz, mango, patlıcan, kivi ,kavun, patates, greyfurt, karpuz ve mantar.GDO içerme olasılığı daha yüksek meyve sebzeler ise şöyledir; elma, kereviz, biber, şeftali, çilek, nektarin, üzüm ,ıspanak, marul, salatalık, yaban mersini, yeşil fasulye, lahana, mısır,sarı kabak, kiraz..

GDO’ nun insan sağlığına olumsuz etkileri tam bilinmese de GDO’lu ürünlerden kaçınmamız insan sağlığı için daha yarlı  olacaktır.  Bu günümüz koşullarında çok zor olsa da bu yazı ile bu konuda biraz bilgi sahibi olup kaçınmaya tamamen olmasa da kısmen kaçınmaya çalışabiliriz.

   

Gıdalardaki Gizli Tehlike Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.