Beyaz Ekmek Şeker Tüketmekle Eşdeğer

2.402 kez görüntülendi

Beyaz Ekmek  Şeker Tüketmekle Eşdeğer

Fazla kilolardan kurtulmak sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmak çoğumuzun arzuladığı bir durumdur. Çoğu kişi ideal kiloya ulaşmak yada bulunduğu kilosunu korumak için belirli dönemlerde yediklerine dikkat etmek için kendisine uygun olduğunu düşündüğü diyetleri uygulamaktadır.

Bazen bu diyetlerde ekmek yemek listesinden tamamen çıkarılmaktadır. Fakat bunun yanlış bir beslenme şekli olduğunu söyleyen uzmanlar ekmek yemek belirli bir ölçüde vücudun ihtiyaç duyduğu düzeyde yemek gerektiğini belirtiyor. Hiç ekmek yememek vücudun karbonhidrat gereksimini dışarıdan karşılayamadığı durumlarda kaslardan yediğini ve sağlıksız bir sürece girilebileceğini belirttiler. Beyaz ekmek yemek şeker yemek ile eş değer olarak gözüküyor.Pamplona Navarra Üniversitesi araştırmacıları günde üç yada dört dilim beyaz ekmek yemenin %40 oranında obez olma  riskini arttırdığını belirtti. Beyaz ekmekte kullanılan rafine un hızlı bir şekilde şeker olarak absore olduğunu belirttiler. Profesör Martinez beyaz ekmeğin yüksek şeker tüketimi ile eş değer olduğunu belirtti. Ancak beyaz ekmek sağlıklı kiloya ulaşmak yada formunuzu korumak için iyi bir seçim olmasa da diyet listelerinden tamamen ekmeği çıkarmak yerine tam buğday yada kepekli alternatif diğer ekmekler mutlaka vücudun günlük gereksinimi kadar kullanılmalıdır.

Sağlıklı ve ideal kiloya sahip olmak sürekli sağlıklı bir yeme alışkanlığı oluşturmak için ekmeği günlük ihtiyacımız oranında belirlenerek her öğün belirli oranda beyaz ekmek dışında tam tahıllı ekmeklerden seçim yaparak tüketmeliyiz.

   

Beyaz Ekmek Şeker Tüketmekle Eşdeğer Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.