Çocuklar Ve Toksik Kimyasalların Etkisi

2.255 kez görüntülendi

Çocuklar Ve Toksik Kimyasalların Etkisi

Yeni bir araştırmaya göre toksik kimyasalların çocuklardaki otizmi , hiperktive bozukluğu , dikkat eksikliği gibi hastalıkları tetikliyor olabileceği görülmüştür.

Çocukların okulda ki performansları da dahil olmak üzere toksik kimyasallara maruz kalmaları sonucu nörogelişimsel gelişimlerinin olumsuz etkilediği görülmüştür. Hazırlanan rapor da çocukların beyin fonksiyon kaybına neden olan endüstriyel kimyasallar güncel olarak şöyle sıralanmıştır; bu kimyasallar manganez , florür, chorpyr, fos ve DDT ( böcek ilaçları tetrakloretilen ) solvent   ve plibromine difenil erterler (alev geciktiriciler) olmak üzere altı tehlikeli madde çocukların maruziyeti durumunda ki etkileri Harvard Üniversitesinde araştırılmaktadır. Yapılan çalışma ile neurotoxicants ve çocuklar üzerindeki olumsuz sağlık etkileri arasında ki bağlantıları şu şekilde özetlenmektedir , bulgular aşağıdaki gibidir.

-Magnez azalmış entellektüel fonksiyon ve bozulmuş mator becerileri ile ilgilidir.

-Sloventer hiperaktivite ve saldırgan davranışlara bağlıdır.

-Pestisitlerin bazı türleri bilisel gecikmelere ve gerilmelere neden olur.

Araştırmacılar ve yazarlar dünya çapında çocukların beyin gelişimi için bu kimyasallardan korunmaları gerektiğini önemle vurgulamaktadırlar. Ancak devletlerin bu konuda tam bir koruma sağlanması için yeterli kanıt ve çalışma bulunmamaktadır. Sorunun kapsamı ve çözümü için tam kanıtlar oluştuğunda zaten uluslar arası bir çözüm alınması gerektiğini belirten araştırmacılar bu konuda kapsamlı çalışmalarını devam etmektedirler. Böylece çocuklar ve gelecek nesillerin sağlıkları için önemli bir adım atılmış olacaktır. Biz ebeveynlerin ise üzerine düşün çocuklarımızı daha anne karanındaki   dönem itibariyle çocuklarımızı zehirli kimyasallardan elimizden geldiği kadar korumaya çalışmaktır.

   

Çocuklar Ve Toksik Kimyasalların Etkisi Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.